Aquest es un plat, com tots els meus, senzill però bó (bé, a mí m’agrada molt).
Amb una de les coccions que més m’agraden que es el forn.
Els ingredients que utilitzarem son (excepte el peix), com sempre, tots ecològics,
Lluç tallat a lloms (sense l’espina).
Oli d’oliva. Jo faig servir del tipus Verge extra.
Allioli.
Orenga o alfábrega.
Pebre negre.
Tomàquets (Vaig fer servir els que poso normalmente a l’amanida).
Una miqueta de sal.
Primer de tot, preescalfarem el forn uns 10 minuts a 200º.
Després, netejarem els tomàquets, els tallarem a rodanxes de mig centímetres més o menys i els posarem de base cobrint el fons d’una safata de forn. Li afegirem sal, orenga i també una miqueta d’oli i ho tindrem al forn uns altres 10 minuts.
Ho treurem i hi posarem a sobre els troços de lluç tallat a lloms, amb la banda de la pell cap avall. Li afegirem una miqueta d’oli per sobre i ho tornarem a posar al forn entre 10 i 12 minuts més.
Passat aquest temps, cobrirem el peix amb l’allioli, i ho gratinarem entre 3 i 5 minuts. Jo ho vigilaria, ja que no cal que es torri tant com el meu, jo ho deixaria una miqueta més dauradet.
I ja està llest per menjar. Tasteu-lo que està boníssim!
Bon profit!
Nota: per si teniu cap problema a l’hora de fer allioli, jo el que faig normalment, es que primer barrejo l’all, l’oli i la sal i li passo la batedora, i quan ja està tot ben barrejat, li afegeixo una clara d’ou i amb la batedora ho acabo de barrejar. Veureu que queda cuallat sense complicacions. De fet, si tinc la meva salseta d’all amb oli i sal (sempre procuro tenir-ne un potet d’aquest preparat), en poso una mica en el got de la batedora (uns dos o tres dits), li afegeixo la clara d’ou i li passo la batedora. Tot seguit veureu que comença a cuallar. I ja tenim l’all i oli!!!
M'encanta :) Avui mateix ho provaré!
ResponEliminaEs molt senzill i ja veuràs que està molt bó i es molt saludable.
ResponEliminaSalutacions!!!