blog de cuina ecològica/blog de cocina ecológica

Blog per menjar bé i "sanament" amb receptes senzilles però molt saboroses. Des que a casa mengem només productes ecològics, ens hem adonat que ho trobem tot molt bó, tot i fer una cuina super senzilla i saludable, amb coccions suaus i ingredients frescos. No es només l'alimentació ecològica. Hem arribat aquí, després de preocupar-nos una miqueta per portar una alimentació més saludable, i aixó ens ha fet conèixer aliments, formes de cocció y productes que per sí sols tenen propietats per tenir en consideració. Sense complicar-nos massa, veurem que menjar sà es molt fàcil i agradable.----------------------Blog para alimentarse bien y "sanamente" con recetas sencillas pero muy sabrosas.Desde que en casa comemos solo productos ecológicos, nos hemos dado cuenta de que lo encontramos todo muy bueno, aún cocinando de una manera sencilla y saludable, con cocciones suaves e ingredientes frescos. No es solo la alimentación ecológica. Hemos llegado hasta aquí, después de preocuparnos un poco por llevar una alimentación más saludable, y ésto nos ha dado a conocer alimentos, formas de cocción y productos que por sí solos tienen propiedades que vale la pena tener en cuenta. Sin complicarnos demasiado, veremos que comer sano es muy fácil y agradable.

per començar: com funciona "aixó"

para empezar: como funciona "ésto"

diumenge, 22 de maig del 2011

Amanida de pasta


Ve l’estiu, i ens venen de gust plats senzillets i fresquets, que no ens omplin massa, però que ens donin l’energia que necessitem.

L’amanida de pasta, es un dels plats de l’estiu a casa. En preparo per un parell de dies, i així no ens hem de preocupar pel menjar, al menys durant aquest dos dies.

La pasta que utilitzem a casa es d’espelta, fem servir la d'espirals


La pasta d’espelta, es molt gustosa, i la veritat es que no necessita gran cosa per donar-li gust, però tot i així, nosaltres li afegim algunes cosetes.

Ens agrada molt amb tunyina i blat tendre i també li afegia olives farcides en l'alimentació convencional, però no n'hi ha d'ecològiques, al menys que jo sàpiga. Després, les opcions son molt diverses; per exemple, es pot afegir ou dur, pebrot morró, ensiam, i el que li vaig afegir aquesta vegada, van ser uns xampinyons que havia passat per la paella amb una miqueta d’oli i all a làmines.


Després de bullir la pasta, traiem l’aigua amb un escorredor, i esperem a que refredi una miqueta per afegir-li els ingredients.

Quan ja sigui freda, li afegim la tunyina amb tot el seu oli i el blat tendre i ho barregem. Es posa a la nevera, i es deixa un temps perque la pasta agafi el sabor de la tunyina. Nosaltres, normalment, fem aquesta amanida el día abans, de manera que al dia següent està perfecta per menjar.

Abans de dinar, el primer que fem quan arribem a casa, es treure l’amanida de la nevera perque no estigui tan freda a l’hora de menjar.

Per acompanyar aquesta amanida, normalment utilitzavem salsa rosa, però no n’hem trovat d’ecològica, de manera que hem provat una cosa que haviem sentit a dir alguna vegada, que es barrejar ketxup amb maionesa (d’aquests sí que n’hi ha d’ecològics). Si es fa en les quantitats adequades, queda idèntic a la salsa rosa. Ens vam portar una sorpresa ven agradable.

També se li pot afegir maionesa, o la “meva” salseta d’all amb oli i sal.

Però com deia abans, la pasta d’espelta es tan gustosa, que tampoc necessita de gaires floritures. Ja ho veureu.


Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada