blog de cuina ecològica/blog de cocina ecológica

Blog per menjar bé i "sanament" amb receptes senzilles però molt saboroses. Des que a casa mengem només productes ecològics, ens hem adonat que ho trobem tot molt bó, tot i fer una cuina super senzilla i saludable, amb coccions suaus i ingredients frescos. No es només l'alimentació ecològica. Hem arribat aquí, després de preocupar-nos una miqueta per portar una alimentació més saludable, i aixó ens ha fet conèixer aliments, formes de cocció y productes que per sí sols tenen propietats per tenir en consideració. Sense complicar-nos massa, veurem que menjar sà es molt fàcil i agradable.----------------------Blog para alimentarse bien y "sanamente" con recetas sencillas pero muy sabrosas.Desde que en casa comemos solo productos ecológicos, nos hemos dado cuenta de que lo encontramos todo muy bueno, aún cocinando de una manera sencilla y saludable, con cocciones suaves e ingredientes frescos. No es solo la alimentación ecológica. Hemos llegado hasta aquí, después de preocuparnos un poco por llevar una alimentación más saludable, y ésto nos ha dado a conocer alimentos, formas de cocción y productos que por sí solos tienen propiedades que vale la pena tener en cuenta. Sin complicarnos demasiado, veremos que comer sano es muy fácil y agradable.

per començar: com funciona "aixó"

para empezar: como funciona "ésto"

dimecres, 17 d’agost del 2011

Espinacs amb panses i pinyons


Senzilleta per variar, aquesta recepta es molt bona i potser una manera de menjar els espinacs per aquells als qui no els agraden massa.

Es tracta de coure els espinacs bullits o al vapor.

Un cop cuits, s’escorre l’aigua.
Es posa en una paella, una miqueta d’oli, uns alls a làmines i uns quants pinyons i pances. De totes tres coses, jo en poso força, ja que m’agrada molt trobar-me’ls entre la verdura.


Es tenen una miqueta al foc, peró no massa, que no es torrin.

A continuació s’hi posa els espinacs i es barreja amb l’all, les pances i els pinyons.

Es deixa una miqueta al foc, perque s’impregnin bé de l’oli i de la resta d’ingredients.



I ja està, ja el tenim llest.

En la alimentació convencional, també s’hi acostuma a posar trocets de bacó, peró, tot i que n’hi ha d’ecològic, a casa no en posem. El trobem millor així.

Ah! Doncs, que està boníssim!

Bon profit!

Nota: també es pot fer amb bledes o amb monjeta tendra, per exemple.







Espinacas con pasas y piñones


Sencilla para variar, esta receta es muy buena y puede ser una manera de comer espinacas para aquellos a los que no gustan demasiado.

Se trata de cocer las espinacas hervidas o al vapor.

Ya cocidas, se elimina el agua con un escurridor.

Se pone en una sartén, un poquito de aceite unos ajos cortados a láminas y unos cuantos piñones y pasas. De las tres cosas, yo pongo bastantes, ya que me gusta mucho encontrarlos entre la verdura.


Se dejan un poco al fuego, pero no demasiado, ya que no queremos que se tuesten.

A continuación, se ponen las espinacas y se mezcla con el ajo, las pasas y los piñones.

Se deja un poquito para que se impregnen bien del aceite y del resto de ingredientes.


Y ya está, ¡ya lo tenemos!

En la alimentación convencional, también se acostumbra a poner trocitos de bacon, pero, aunque lo hay ecológico, en casa no ponemos. Nos gusta más así.

Ah! Que... está buenísimo!!!

¡Buen provecho!

Nota: también se puede hacer con acelgas o con judías verdes, por ejemplo.














Pasta de full de poma


Des que fà uns dies vaig descobrir la pasta de full ecològica, no m’en vaig poder estar. Sempre havia pensat que podia estar bé tenir aquesta opció, igual que en l’alimentació convencional.

Doncs bé, en una gran superfície molt coneguda, vaig trobar en la zona d'alimentació “bio”, entre els refrigerats, pasta de full i pasta brisa preparades per poder fer pastissets i “tartaletes”.

El primer que vaig fer, van ser unes coquetes de poma, que a casa ens agraden molt i feia molt de temps que no en menjavem.

Vaig tallar uns rectangles de la pasta de full, d’uns 10x15 cm aprox. que em servirien com a base.

Aquesta base, la vaig punxar amb una forquilla. Aixó, que he vist que s’acostuma a fer, suposo que es perque no es facin bombolles i no s’infli la massa.

A continuació, li vaig passar sirop d’atzavara pel damunt i el vaig escampar per tota la superfície, per posar-hi els tallets de poma per sobre.

També vaig tallar unes tiretes de massa, que vaig posar com si fossin un marc pel damunt dels marges de la base.

Vaig cobrir també amb una capeta de sirop d’atzavara, tant la poma com el marc.

S’introdueix al forn, que previament s’ha d’haver posat a escalfar a 180º, durant uns 10 minuts aproximadament, i es deixa durant uns 20/25 minuts mes o menys.

Les instruccions del paquet, diuen que es deixi entre 30 i 45 minuts, peró jo crec que es millor vigilar-ho, per si es torra massa, i treure-ho abans si cal.

I que us he de dir, doncs que com sempre, estaba boníssim!!!

Molt bon profit!!!

Com em van sobrar unes tiretes de massa, els vaig posar una miqueta de xocolata negra pel damunt i les vaig enrotllar, també amb sirop per dins i per fora i mmmmmm... que bó!!!

Algún dia aprendré a fer pasta de full casolana, i llavors ja ho posaré al blog, peró es una massa molt laboriosa, ja que té moltes etapes d’amassat, plegat i de repós i amb aquestes preparades, tens els pastissets en un “pis-pas”.





Hojaldres de manzana


Desde que hace unos días descubrí la masa de hojaldre ecológica, no me pude resistir. Siempre había pensado que podía estar bien tener esta opción, igual que en la alimentación convencional.

Pues bien, en una gran superficie muy conocida, encontré en la zona de alimentación “bio”, entre los refrigerados, masa de hojaldre i pasta brisa, preparadas para poder hacer pastelitos y tartaletas.

Lo primero que hice, fueron unas pastas de manzana, que en casa nos gustan mucho y hacía mucho tiempo que no comíamos.

Corté unos rectángulos de la masa, de unos 10x15 cm aproximadamente, que me servirían como base.

Esta base, la pinche con un tenedor. Ésto, he visto que se acostumbra a hacer, supongo que para que no se formen burbujas y no se hinche la masa.

A continuación, le puse sirope de ágave y lo esparcí por toda la superficie, para
poner seguidamente los trocitos de manzana por encima.

También corté unas tiritas de masa, que puse a modo de marco por encima de los márgenes de la base.

Cubrí todo con una capita de sirope de ágave, tanto la manzana com el marco.

Se introduce en el horno, que previamente se debe haber puesto a calentar a 180º durante unos 10 minutos aproxidamente y se deja durante unos 20/25 minutos, más o menos.

Las instrucciones del paquete, dicen que se deje entre 30 y 45 minutos, pero creo que es mejor controlarlo por si se tuesta demasiado y sacarlo antes si es preciso.

Y que os puedo decir, pues que como siempre, ¡Estaba buenísimo!

¡Buen provecho!

Como me sobraron unas tiritas de masa, les puse chocolate negro y las enrollé, también con sirope por dentro y por fuera y mmmmmm... que rico!!!

Algún dia aprenderé a hacer pasta de hojaldre casera y lo pondré en el blog, pero es una masa muy laboriosa, ya que tiene muchas etapas de amasado, plegado y reposo y con estas masas preparadas, tienes los pastelitos en un “pis-pas”.

diumenge, 7 d’agost del 2011

Huevos revueltos


Otra receta de lo más sencillo. Se trata de los huevos revueltos.

Se pueden combinar con diferentes ingredientes, pero siempre quedan muy buenos.

Pondré un ejemplo: Huevos revueltos con calabacín (la fotografía corresponde a un revuelto con gambas).
Yo utilizo un par de calabacines y unos 3 ó 4 huevos. (Para 2 personas).

Se trata de poner el calabacín troceado en la sartén para calentarlo y que se vaya cociendo. Si se quiere se puede hacer al horno.


Batimos los huevos y los incorporamos a la verdura cocida, en la sartén. Lo repartimos por toda la sartén, con el fuego más bien fuerte, para que el huevo vaya cuajando, al tiempo que lo vamos removiendo con una cuchara de madera para que no queden trozos demasiado grandes de huevo.


Se debe continuar removiendo de manera que vayan quedando trocitos de huevo cuajado y de verdura.

Una vez hecho y emplatado, le pongo un poquito de pimienta negra por encima.

En cuanto a la sal, ya sabeis que soy poco partidaria, por tanto, pongo solo un poco en la verdura cuando se está haciendo en la sarten y un poco también en el huevo cuando lo bato.

Los huevos revueltos son una muy buena opción para aquellos que no tienen mucha maña con las tortillas. Aquí no se han de preocupar mucho por la estética, al contrario, la gracia está en que quede todo bien desmenuzadito y desigual.



En casa, nos encantan los huevos revueltos y los hacemos con gambitas, calabacín, tomate, xampiñones o cualquier otra seta como gírgolas.


Incluso cuando nos sobra verdura que hayamos hecho al vapor, como por ejemplo judias verdes, también la utilizamos para hacer unos huevos revueltos, poniendo esta verdura en la sartén para calentarla previamente y añadiendo los huevos a continuación.

¡¡¡Como os podeis imaginar, está buenísimo!!!

¡¡¡Buen provecho!!!

Ous remenats


Una altre recepta d’alló més fàcil. Es tracta dels ous remenats.

Es poden combinar amb diferents ingredients, peró sempre queden molt bons.

Posaré un exemple. Ous remenats amb carbassó (la fotografia correspon a uns ous remenats amb gambetes).
Jo faig servir un parell de carbassons i uns 3 ó 4 ous. (Per 2 persones).

Es tracta de posar el carbassó trossejat a la paella per escalfar-lo i que es vagi coent. Si es vol, es pot fer al forn.



Batem els ous i els incorporarem a la verdura cuita, a la paella. Ho repartim per tota la paella, amb el foc una mica fort, perque el ou vagi cuallant, al temps que ho anem remenant amb una cullera de fusta perque no quedin troços massa grossos d’ou.



S’ha de continuar remenant per tal que vagin quedant trocets d’ou cuallat i de verdura.

Un cop fet i emplatat, li poso una miqueta de pebre negre pel damunt.

En quant a la sal, ja sabeu que en soc poc amant, per tant, n’hi poso una miqueta a la verdura a la paella i una miqueta també en el ou quan el bato.

Els ous remenats son una molt bona opció, per aquells que no tenen gaire traça amb les truites. Aquí no s’han de preocupar de que quedi maco, al contrari, la gràcia està en que quedi ben esmicolat i desigual.


Els ous remenats ens encanten a casa, i els fem amb gambetes, carbaçó, tomàquet, xampinyons o qualsevol altre bolet com gírgoles.



Inclús si alguna vegada em sobra alguna mica de verdura que havia cuit al vapor, com per exemple mongeta tendra, també la utilitzo per fer uns ous remenats, posant aquesta verdura a la paella per escalfar-la previament i afegint-hi els ous a continuació.

I com us podeu imaginar, està boníssim!!!

Bon profit!!!

dilluns, 6 de juny del 2011

Batut o crema de meló


Ja ha arribat el temps dels melons i m’encanta. El que no m’agrada tant es triar-los, ja que no en sé ni poc ni gens.

I amb aixó m’he trobat aquest cop, que vaig agafar un meló que estava massa madur. I la veritat, es que no m’agrada gaire menjar-los quan son tant dolços i tant tous. Em resulta molt empalagós.

Així, que m’he decidit per un batut o crema, que per mí ve a ser el mateix.

He fet tot el meló a trocets i l'he posat en un bol. Amb la batedora de mà s’ha triturat en un moment. Estava perfecte per prendre, però jo li he posat una mica de llet de soja i he continuant barrejant amb la batedora.


Ho he deixat a la nevera, perque estigués ben fresquet per quan prenguèssim les postres.

Si es vol fer encara més cremós, se li pot posar crema de llet de soja.

En fí! Per als qui tenen tan poca gràcia com jo a l’hora d’escollir melons, ja sigui per molt o per poc madurs, poden utilitzar aquesta solució.

I que mes podria dir... que estava boníssim!

Bon profit!

Batido o crema de melón


Llegó el tiempo de los melones y estoy encantada. Lo que no me gusta tanto es escogerlos, ya que no se me dá nada bien.

Y con esto es con lo que me encontrado esta vez, que cogí un melón que estaba demasiado maduro. Y la verdad es que no me gustan mucho para comer cuando están tan dulces y blandos. Me resulta muy empalagoso.

Así, que me he decidido por un batido o crema. Para mí vendría a ser lo mismo.

He troceado el melón y lo he puesto en un bol. Con la batidora de mano se ha triturado en un momento. Estaba perfecto para tomar, pero yo le he puesto un poco de leche de soja y he continuado mezclanco con la batidora.


Lo he dejado en la nevera, para que estuviera bien fresquito para cuando tomáramos el postre.

Si se quiere hacer aún más cremoso, se le puede poner crema de leche de soja.

En fin! Para los que tienen tan poca maña como yo a la hora de escoger melones, ya sea por muy o por poco maduros, pueden utilizar esta solución.

Y que más puedo decir, ¡Estaba buenísimo!

¡Buen provecho!

diumenge, 29 de maig del 2011

El preu dels productes ecològics

El productes ecològics tenen un preu generalment superior al dels productes “convencionals” o no ecològics.

El més habitual es que aquest preu sigui bastant més alt,uperior, cosa que fa que aquest tipus d'alimentació no sigui a l’abast de qualsevol butxaca.

Tal com estàn les coses en aquest moment, la veritat es que a vegades es fa difícil seguir aquest tipus d’alimentació, que fins al moment s’havia pensat més per a classes amb més possibilitats econòmiques, catalogant-se inclús, com “delicatessen”.

De tota manera, cada dia més, la preocupació per una alimentació sana, ha portat a incrementar la demanda d’aquest tipus de productes.

Aixó fa que cada dia hi hagi més oferta en les grans superfícies, en les que podem trobar barrejats en les mateixes prestatgeries que la resta d’articles, aquests aliments, dels quals les etiquetes porten impresa la certificació de la seva procedència “d’agricultura ecològica”.

L’oferta en els supermercats i el fet que cada cop hi hagi més comerços “eco”, fa que les possibilitats de comparar i trobar preus millors, resulti més fàcil.

A nivell particular, puc dir que un mateix article, l’he pogut trobar amb una diferència de 2€uros d’un establiment a un altre, de manera que acostumo a seleccionar que compro a cada comerç.

De fet, m’he confeccionat un llistat de productes que utilitzo i tinc el preu que em costen a cada un del meus establiments habituals, així sé que he de comprar en cadascún d’ells.

Evidentment, també estic molt atenta a les ofertes, ja que quan es presenten, em puc trobar amb diferències importants en els preus, i en aquest cas, compro més quantitat del producte en qüestió. Sempre i quan es tracti d’un article que realment utilitzi, ya que sino, l’estalvi se’ns va al trast.

A casa, més que una opció, ho considerem una necessitat, i si algún dia n’hem de prescindir, situació que espero que no es doni, doncs haurem de tornar a l’alimentación “convencional”, però abans renunciarem a altres coses.

Nou apunt (01/08/2011): he descobert que en una mateixa cadena de supermercats i en la mateixa província, tenen preus totalment diferents, de manera que un producte que en un lloc l'he compmrat a un preu, en l'altre em sortia més car. Es un avís per no baixar la guàrdia i estar sempre atent.

El precio de los productos ecológicos

Los productos ecológicos tienen un precio generalmente superior al de los productos “convencionales” o no ecológicos.

Lo más habitual es que este precio sea bastante más alto, lo qué hace que este tipo de alimentación no esté al alcance de cualquier bolsillo.

Tal como están las cosas en este momento, la verdad es que a veces se hace difícil seguir este tipo de alimentación, que hasta el momento se había pensado más para las clases con más posibilidades económicas, catalogándose incluso como “delicatessen”.

De todos modos, cada días más la preocupación por una alimentación sana, ha llevado a incrementar la demanda de este tipo de productos.

Esto, hace que cada día haya más oferta en las grandes superficies, en las que podemos encontrar mezclados en las mismas estanterías que el resto de artículos, estos alimentos cuyas etiquetas llevan impreso el certificado de su procedencia de “agricultura ecológica”.

La oferta en los supermercados y el hecho de que cada vez haya más comercios “eco”, hace que las posibilidades de comparar y encontrar precios mejores, resulte más fácil.

A nivel particular, puedo decir que un mismo artículo, lo he podido encontrar con una diferencia de 2 €uros de un establecimiento a otro, con lo cual acostumbro a seleccionar que compro en cada comercio.

De hecho, me he confeccionado un listado de productos que utilizo, y tengo el precio que me cuestan en cada uno de mis establecimientos habituales, con lo cual sé qué debo comprar en cada uno de ellos.

Evidentemente, también estoy muy atenta a las ofertas, ya que cuando se presentan, también me puedo encontrar con diferencias importantes en los precios y en ese caso, hago acopio del producto en cuestión. Siempre y cuando se trate de un artículo que realmente precise, ya que sino, se te va el ahorro al traste.

En casa, más que una opción, lo consideramos una necesidad, y si algún día tenemos que prescindir, situación que espero que no se dé, pues tendremos que volver a la alimentación “convencional”, pero antes renunciaremos a otras cosas.

Nuevo apunte (01/08/2011): he descubierto que en una misma cadena de supermercados y en la misma provincia, tienen precios totalmente diferentes, con lo que un producto que en un sitio había comprado a un precio en el otro me salía más caro. Es un aviso para no bajar la guardia y estar siempre pendiente.

Ous farcits


Aquesta es una recepta molt senzilla, nutritiva, i al mateix temps, un plat per quedar bé.

Els ous farcits no tenen cap secret, es tracta de fer els ous dusos de la manera tradicional.

Jo els poso en l’aigua quan encara està freda. Així no es trenquen, ja que no reben un canvi sobtat de temperatura.
Quan l’aigua arrenca a bullir, els hi tinc uns 5 minuts. Bé, a mí em van dir que amb un minut un cop ha arrencat el bull ja n’hi havia prou, però per més seguretat, els hi tinc aquests 5 minuts, i tampoc es que quedin massa fets ni res.


Pel farciment, es tracta de buidar l’ou traien-li el rovell i posant-hi tonyina en el seu espai.


La tunyina l’haurem tret previament de la llauna, i amb l’ajut d’una forquilla, la xafarem, de manera que no ens quedin trossos grans.

Sobre la tonyina hi posarem una miqueta de maionesa i al damunt de la maionesa el rovell d’ou picadet.


Per picar el rovell de l’ou el passo per un ratllador.


Un cop fet, ho poso a la nevera.

Aquest es un plat que va molt bé per l’estiu, es d’aquells que es poden deixar preparats per menjar en un altre moment.

No cal dir que tots els ingredients que he utilitzat son ecològics.

També una altre cosa a tenir en compte, es la tonyina. La que jo compro es amb oli d’oliva extra verge. Té un sabor molt bó.

Ei! Qui no cuina es perque no vol, eh?

Bon profit!

Huevos rellenos


Esta es una receta muy sencilla, nutritiva y al mismo tiempo, un plato para quedar bien.

Los huevos rellenos no tienen ningún secreto, se trata de hacer los huevos duros de la manera tradicional.

Jo los pongo en el agua cuando todavía está fría. Así no se rompen, ya que no reciben un cambio brusco de temperatura.
Cuando el agua empieza a hervir, los tengo unos 5 minutos. Bien, a mí me dijeron que con un minuto una vez empezada la ebullición, ya era suficiente, pero para mayor seguridad, los tengo esos 5 minutos, y la verdad es que tampoco quedan demasiado hechos.


Para el relleno, se trata de vaciar el huevo separando la yema y poniento atún en el hueco y un poco por encima.

El atún, lo habremos sacado de la lata previamente, y con ayuda de un tenedor lo desmenuzaremos, de modo que no nos queden trozos grandes.


Sobre el atún, ponemos un poco de mayonesa y por encima de la mayonesa la yema de huevo picada.


Para picar la yema utilizo un rallador.


Una vez hecho, lo pongo en la nevera.

Este es un plato que va muy bien para el verano, ya que es de aquellos que se pueden dejar preparados para comer en otro momento.

Ni que decir tiene que todos los ingredientes que he utilizado son ecológicos.

También hay otra cosa a tener en cuenta, que es el atún. El que yo compro es con aceite de oliva virgen extra. Tiene un sabor muy bueno.

Quien no cocina es porque no quiere ¿no?

¡Buen provecho!

diumenge, 22 de maig del 2011

Amanida de pasta


Ve l’estiu, i ens venen de gust plats senzillets i fresquets, que no ens omplin massa, però que ens donin l’energia que necessitem.

L’amanida de pasta, es un dels plats de l’estiu a casa. En preparo per un parell de dies, i així no ens hem de preocupar pel menjar, al menys durant aquest dos dies.

La pasta que utilitzem a casa es d’espelta, fem servir la d'espirals


La pasta d’espelta, es molt gustosa, i la veritat es que no necessita gran cosa per donar-li gust, però tot i així, nosaltres li afegim algunes cosetes.

Ens agrada molt amb tunyina i blat tendre i també li afegia olives farcides en l'alimentació convencional, però no n'hi ha d'ecològiques, al menys que jo sàpiga. Després, les opcions son molt diverses; per exemple, es pot afegir ou dur, pebrot morró, ensiam, i el que li vaig afegir aquesta vegada, van ser uns xampinyons que havia passat per la paella amb una miqueta d’oli i all a làmines.


Després de bullir la pasta, traiem l’aigua amb un escorredor, i esperem a que refredi una miqueta per afegir-li els ingredients.

Quan ja sigui freda, li afegim la tunyina amb tot el seu oli i el blat tendre i ho barregem. Es posa a la nevera, i es deixa un temps perque la pasta agafi el sabor de la tunyina. Nosaltres, normalment, fem aquesta amanida el día abans, de manera que al dia següent està perfecta per menjar.

Abans de dinar, el primer que fem quan arribem a casa, es treure l’amanida de la nevera perque no estigui tan freda a l’hora de menjar.

Per acompanyar aquesta amanida, normalment utilitzavem salsa rosa, però no n’hem trovat d’ecològica, de manera que hem provat una cosa que haviem sentit a dir alguna vegada, que es barrejar ketxup amb maionesa (d’aquests sí que n’hi ha d’ecològics). Si es fa en les quantitats adequades, queda idèntic a la salsa rosa. Ens vam portar una sorpresa ven agradable.

També se li pot afegir maionesa, o la “meva” salseta d’all amb oli i sal.

Però com deia abans, la pasta d’espelta es tan gustosa, que tampoc necessita de gaires floritures. Ja ho veureu.


Bon profit!

Ensalada de pasta



Viene el verano y apetece comer platos sencillos y frescos, que no nos llenen demasiado, pero que nos den la energía que necesitamos.

La ensalada de pasta, es uno de los platos del verano en casa. Preparo para un par de días y así no nos tenemos que preocupar de la comida, al menos durantes estos dos días.

La pasta que utilizamos en casa es de espelta, y para la ensalada utilizamos espirales.


La pasta de espelta es muy gustosa y la verdad es que no necesita gran cosa para darle sabor, pero aún así, nosotros le añadimos algunas cosillas.

Nos gusta mucho con atún y maiz dulce y también le añadíamos aceitunas rellenas cuando consumíamos productos "convencionales", pero no existen en alimentación ecológica, al menos que yo sepa. Después, las opciones son diversas; por ejemplo, se puede añadir huevo duro, pimiento morrón, lechuga, y lo que añadí esta vez, fueron unos champiñones que había pasado por la sartén con un poquito de aceite y ajo a láminas.


Después de hervir la pasta, eliminamos el agua con un escurridor, y esperamos a que se enfrie para añadir los ingredientes.

Mezclamos la pasta con el atún (con todo su aceite) y el maiz tierno. Se pone en la nervera y se deja un tiempo para que la pasta coja el sabor del atún.
Nosotros, normalmente, hacemos esta ensalada el día anterior, de manera que al día siguiente está perfecta para comer.

Antes de la comida, lo primero que hacemos cuando llegamos a casa, es sacar la ensalada de la nevera para que no esté tan fria a la hora de comerla.

Para aliñar esta ensalada, normalmente utilizamos salsa rosa, pero no hemos encontrado (por el momento) de ecológica, de manera que hemos probado una cosa que habíamos oído decir alguna vez, que es mezclar ketchup con maionesa (de éstos sí que hay ecològicos). Si se hace en las cantidades adecuadas, queda idéntico a la salsa rosa. Nos llevamos una agradable sorpresa.

También se le puede añadir maionesa, o “mi” salsa de aceite con ajo y sal.

Pero como decía antes, la pasta de espelta es tan gustosa, que tampoco necesita de muchas florituras. Ya lo vereis.



Buen provecho!

Trinchado de col y patata


Pues esta vez, le ha tocado el turno a un “trinxat” (trinchado?), que no sería el de la Cerdaña, ya que no le he puesto tocino. Solo he hecho col y patata.

En cualquier caso, a mí me parece igualmente muy bueno, muy agradable al comerlo, y también que sienta muy bien.

No pongo cantidades, ya que me resulta un poco difícil calcular. En casa, para dos personas, utilizo media col y una patata grande o dos medianas.

He hecho la patata y la col a trozos. Y como es habitual, la cocción que he utilizado es al vapor.


A continuación, he cogido la sartén de hierro fundido, he puesto un poquito de aceite (no mucho), unas láminas de ajo y cuando se empezaban a freir, he incorporado la patata y la col cocidas, para que tomaran el sabor del ajo y el aceite de la paella y para que se tostara todo un poquito.


Al hacer esto, también se chafa un poquito la col, pero no demasiado, ya que no se trata de hacer un puré, si no de que no queden los trozos grandes y enteros. Una de las gracias que le encuentro a este plato, es que los trocitos de patata y de col no estén completamente triturados, sino que te vas encontrando “tropezones”.


Yo, como de costumbre, no le pongo sal, ya que la cocción al vapor conserva mucho el sabor de la verdura, pero quien lo necesite, puede poner. También se puede utilizar “mi” salsita de ajo con aceite y sal.

Igualmente, si se quiere, se puede poner tocino cuando se pone el ajo en la sartén. También lo hay de ecológico.

Bien sencillo ¿no?

¡Queda buenísimo!

¡Buen provecho!

Trinxat de col i patata


Doncs aquest cop, li ha tocat el torn a un trinxat, que no seria el de la Cerdanya, ja que no li he posat la cansalada. Només he fet la col i la patata.

En qualsevol cas, a mí em sembla igualment molt bó, molt agradable de menjar, i també que senta molt bé al cos.

No poso quantitats, ja que em resulta una mica difícil de calcular. A casa, per dues persones fem servir una col i una patata gran o dues mitjanetes.

He fet la patata i la col a trocets. I per bullir-les he utilitzat la meva cocció més habitual.


A continuació, he agafat la paella de ferro colat, hi he posat una miqueta d’oli (no gaire), unes làmines d’all i quan estaven un pel fregidetes, hi he incorporat la patata i la col cuites, per que agaféssin el gustet de l’all amb oli de la paella, i perque es torrés tot plegat una miqueta.


Al fer aixó, també es xafa una miqueta la col, però no massa, no es tracta de fer un puré, si no de que no quedin els troços grans i sencers. Una de les gràcies que li trobo, es que els trocets de patata i col no estiguin desfets.


Jo, com de costum, no hi poso sal, ja que la cocció al vapor conserva molt el sabor de la verdura, però qui ho necessiti, n’hi pot posar. També es pot fer servir la “meva” salseta d’all amb oli i sal.

També, si es vol, s’hi pot posar cansalada quan es fan els alls a la paella. N’hi ha d’ecològica.

Ben senzill ¿oi?

Queda boníssim!

Bon profit!

dimarts, 17 de maig del 2011

Biocultura.


Aquest cap de setmana he visitat BIOCULTURA que es una fira de productes ecològics i consum responsable.

Es molt interessant, ja que a més de tots els productes d’alimentació “eco” que pots tastar i descobrir, també hi ha estris, cassoles, hort urbà, roba, calçat, decoració, joguines, oferta de turisme rural ecològic, teràpies i inclús construcció.

També hi ha un espai per als més menuts que s’anomena “mama terra”.

A més, tenen multitud d’activitats i conferències que es celebren a les diferents sales del recinte, que per cert, no he esmentat. Es el Palau Sant Jordi, a Montjuic, Barcelona.

Es el segon any que hi vaig i la veritat es que m’encanta. Es una altre manera d’acostar l’alimentació orgànica al públic en general. I pel que sembla, ho estàn fent bé, ja que per entrar, sempre hem trobat cúa, encara que també s’ha de dir, a les guixetes van ràpids i desseguida s’hi pot accedir.



Un cop dins, la distribució dels stands també estava molt bé, per poder visitar-los amb ordre i tenir la seguretat de no predre’s rés.



L’ambient exterior, també superaccollidor, amb un sol impresionant que els ha acompanyat tant en l’edició anterior com en aquesta. Aquest fet el vàren aprofitar molts per dinar a la gespa.



En fí, que no em queda més que felicitar-los, i esperar a la del any vinent, a veure si ens porta més novetats.