blog de cuina ecològica/blog de cocina ecológica

Blog per menjar bé i "sanament" amb receptes senzilles però molt saboroses. Des que a casa mengem només productes ecològics, ens hem adonat que ho trobem tot molt bó, tot i fer una cuina super senzilla i saludable, amb coccions suaus i ingredients frescos. No es només l'alimentació ecològica. Hem arribat aquí, després de preocupar-nos una miqueta per portar una alimentació més saludable, i aixó ens ha fet conèixer aliments, formes de cocció y productes que per sí sols tenen propietats per tenir en consideració. Sense complicar-nos massa, veurem que menjar sà es molt fàcil i agradable.----------------------Blog para alimentarse bien y "sanamente" con recetas sencillas pero muy sabrosas.Desde que en casa comemos solo productos ecológicos, nos hemos dado cuenta de que lo encontramos todo muy bueno, aún cocinando de una manera sencilla y saludable, con cocciones suaves e ingredientes frescos. No es solo la alimentación ecológica. Hemos llegado hasta aquí, después de preocuparnos un poco por llevar una alimentación más saludable, y ésto nos ha dado a conocer alimentos, formas de cocción y productos que por sí solos tienen propiedades que vale la pena tener en cuenta. Sin complicarnos demasiado, veremos que comer sano es muy fácil y agradable.

per començar: com funciona "aixó"

para empezar: como funciona "ésto"

diumenge, 17 d’abril del 2011

Sopa amb vegetals


Bé, diuen que el menjar ecològic es més car, i es veritat. També es veritat que quan consumeixes aliments ecològics, et preocupes una miqueta més per portar una alimentació saludable i elimines alguns productes supérflus, com seria la bollería industrial i els productes llaminers de xocolates i d’altres temptacions que a vegades son els que més “castiguen” la cartera a l’hora de fer la compra.

Però no està de més intentar fer una miqueta d’estalvi i aprofitar alguns dels recursos casolans.

Aquí entren els líquids de les coccions al vapor que vaig guardant cada cop que coc verdures.

He agafat tots el líquids que havia congelat de les coccions de vapor i les he utilitzat per fer un brou amb quatre hortalises més que tenía per casa.


Tenia més líquid del que m’esperava i m’ha donat per fer gairebé 3 àpats.

Els brous que tenía eren de mongeta tendra, coliflor, bledes, carbassa, espinacs, cols de bruseles, i no sé si algún altre. Aixó va variant en funció de les verdures que he fet abans.


També li he posat un parell de tires d’alga kombu i uns bolets shiitake (n’hi he posat 6), i ho he posat una bona estona al foc, al menys entre tres quarts d’hora i una hora, ja que l’alga i els bolets necessiten temps per coure’s.


Com que aixó ho he fet en una olleta grossa, n’he agafat una de més petita, li he posat part del brou (el que necessitava per 2 persones), els shiitakes i l’alga kombu i les verduretes que tenía per casa que aquest cop eren 2 pastanagues, 2 cebes, col (un troç) i una patata (mitjaneta).


Quan la verdureta sembla que ja està bastant cuita, se li afegeix la pasta i esperem a que es cogui i ja estarà.

A quí no li faci gràcia, l’alga es pot retirar i no cal menjar-la, però haurà deixat una miqueta de sabor i haurà salat la sopa.

Jo com de costum, no li poso sal al menjar a l’hora de cuinar-lo, sempre hi som a temps d’afegir-la si ho trobem sosso, o posar-hi una miqueta de pebre que també ajuda.

En quant als shiitakes, a nosaltres ens encanten i crec que val la pena tastar-los, son molt suaus i tenen un sabor agradable.

Ei! La sopeta boníssima!

Bon profit!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada