blog de cuina ecològica/blog de cocina ecológica

Blog per menjar bé i "sanament" amb receptes senzilles però molt saboroses. Des que a casa mengem només productes ecològics, ens hem adonat que ho trobem tot molt bó, tot i fer una cuina super senzilla i saludable, amb coccions suaus i ingredients frescos. No es només l'alimentació ecològica. Hem arribat aquí, després de preocupar-nos una miqueta per portar una alimentació més saludable, i aixó ens ha fet conèixer aliments, formes de cocció y productes que per sí sols tenen propietats per tenir en consideració. Sense complicar-nos massa, veurem que menjar sà es molt fàcil i agradable.----------------------Blog para alimentarse bien y "sanamente" con recetas sencillas pero muy sabrosas.Desde que en casa comemos solo productos ecológicos, nos hemos dado cuenta de que lo encontramos todo muy bueno, aún cocinando de una manera sencilla y saludable, con cocciones suaves e ingredientes frescos. No es solo la alimentación ecológica. Hemos llegado hasta aquí, después de preocuparnos un poco por llevar una alimentación más saludable, y ésto nos ha dado a conocer alimentos, formas de cocción y productos que por sí solos tienen propiedades que vale la pena tener en cuenta. Sin complicarnos demasiado, veremos que comer sano es muy fácil y agradable.

per començar: com funciona "aixó"

para empezar: como funciona "ésto"

dimecres, 20 d’abril del 2011

Mercats ecològics

Com he vist que hi ha diverses poblacions en les que es celebren mercats ecològics amb certa regularitat, n’he volgut fer una recopilació i els he posat al marge dret del blog. Imagino que n’hi deu haver més dels que jo he vist, però de moment es la informació que tinc.
Conforme en vagi trobant de nous, els aniré afegint.

En faig un resum a continuació,

Mercat ecològic del Vallès. Es un mercat itinerant que es celebrarà en 4 poblacions del Vallès de la següent manera: 1er dissabte de mes a Sant Quirze del Vallès. 2on dissabte a Cerdanyola del Vallès. 3er dissabte a Barberà del Vallès. 4art dissabte a Rubí. I crec que la cinquena setmana, en els mesos que n'hi hagi, el mercat se celebrarà a Rubí. Ho confirmarem.

Mercat ecològic de Cambrils. La previsió es que es celebri el 1er i 3er dissabte de cada mes durant l'hivern i tots els dissabtes en temporada estival. No sé exactament en quines dates canviarán la periodicitat. El mercat s'ubicarà a la Plaça d'Espanya.

Mercat ecològic de Sant Cugat del Vallés. Es diu “de pagès” però la major part de la seva oferta es ecològica. Es fa a la Pl. Sant Pere el 2on i 4art dissabte de cada mes i quan coincideix amb festiu, es passa a l’anterior o següent dissabte. D’ara a final d’any, segons el seu calendari, tindrà lloc els dissabtes 30 d’abril, 7 i 21 de maig, 4 i 18 de juny, 9 i 30 de juliol, 6 i 27 d’agost, 4 i 24 de setembre, 8 i 29 d’octubre, 12 i 26 de novembre i 10 i 31 de desembre

La Fira Agroecològica del maresme a Teià. Es celebra cada primer dissabte de mes a la Plaça de la cooperativa d’aquesta població en horari de 10:00 a 14:00

El mercat ecològic del maresme a Montgat es celebra cada tercer dissabte de mes a la Plaça Mallorquines d’aquesta població en horari de 10:00 a 14:00.

Món empordà organitza un mercat ecològic itinerant que es celebra en diferents localitats de la zona, de la següent manera: 1er dissabte de mes a Rupià, 2on dissabte a Corçà, 3er. a Verges i 4art i 5è a Torroella de Montgrí. L’horari de 9:00 a 14:00. El primer diumenge de mes, també es fa a Castelló d'Empúries.

El mercat agroecològic de Valls funciona el segon dissabte de cada mes. Allà es poden trobar des de fruita i verdura local i de temporada, fins a llegums, farines, confitures, plantes aromàtiques ... Tot i que actualment s'ha adaptat l'oferta a la demanda de Valls i només hi ha tres parades, la selecció de productes es àmplia i variada. Aquesta informació ha estat facilitada per la pròpia organització. La ubicació es a "Cà Mercadé", al final del Carrer Major.

En el mes de Març s'ha instalat un nou mercat ecològic a la població de Salt. Sembla que es farà tots els dissabtes al costat del mercat municipal.

A Girona a la Plaça Salvador Espriu, es celebra un mercat ecològic els dijous pel matí. Es troba ubicat al costat del mercat municipal.

Ulldecona té mercat ecològic el tercer dissabte de cada mes a la Pl. de l'Església de 10:00 a 14:00.

A Olot tenen un ecomercat setmanal que es celebra els divendres per la tarda de 17:00 a 20:00 al c/del Rengle, prop de la plaça del mercat.

A Sant Martí Vell, també tenen mercat ecològic el segon dissabte de cada mes. Crec que es continúa fent. Jo hi he anat, i es una preciositat, ja que es fa en un poblet molt bonic.

Olesa, té mercat ecològic i de pagés, el primer dissabte de mes de 9:00 a 14:00 a la Plaça de la Sardana.

La major part de la informació l’he extret d’internet, o sigui, que no puc confirmar que sigui del tot correcta, de manera que us recomano que ho confirmeu abans d’anar-hi.

Només hi ha tres llocs dels quals puc assegurar que es correcta la informació, i son els mercats de Sant Cugat del Vallés, el de Valls, i el d'Olesa, que me n’han passat la informació.

En quant als mercats ecològics del Vallès i de Cambrils, son tant recents que no crec que hàgin sofert variació.

També el mercat itinerant entre diversos municipis promogut per Món Empordà té certa fiabilitat, ja que el cap de setmana passat en vaig recollir informació a la fira de la Terra que es celebrava al parc de la Ciutadella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada