blog de cuina ecològica/blog de cocina ecológica

Blog per menjar bé i "sanament" amb receptes senzilles però molt saboroses. Des que a casa mengem només productes ecològics, ens hem adonat que ho trobem tot molt bó, tot i fer una cuina super senzilla i saludable, amb coccions suaus i ingredients frescos. No es només l'alimentació ecològica. Hem arribat aquí, després de preocupar-nos una miqueta per portar una alimentació més saludable, i aixó ens ha fet conèixer aliments, formes de cocció y productes que per sí sols tenen propietats per tenir en consideració. Sense complicar-nos massa, veurem que menjar sà es molt fàcil i agradable.----------------------Blog para alimentarse bien y "sanamente" con recetas sencillas pero muy sabrosas.Desde que en casa comemos solo productos ecológicos, nos hemos dado cuenta de que lo encontramos todo muy bueno, aún cocinando de una manera sencilla y saludable, con cocciones suaves e ingredientes frescos. No es solo la alimentación ecológica. Hemos llegado hasta aquí, después de preocuparnos un poco por llevar una alimentación más saludable, y ésto nos ha dado a conocer alimentos, formas de cocción y productos que por sí solos tienen propiedades que vale la pena tener en cuenta. Sin complicarnos demasiado, veremos que comer sano es muy fácil y agradable.

per començar: com funciona "aixó"

para empezar: como funciona "ésto"

dijous, 7 d’abril del 2011

Lluç al vapor




Es tant senzill que pot semblar que no es ni una recepta de cuina, però a vegades la simplicitat fa les coses més bones.

Apart es una idea a l’hora de fer el peix, que pot servir perque algunes persones que son reàcies a menjar-ne trobin aquí una manera de consumir-ne, a més, amb moltes ganes.

A casa no erem gens de menjar peix i ara es el que més mengem. I us asseguro que es que ens ve molt de gust.

Quan vaig a la peixeteria, compro un lluç sencer, no molt gran si pot ser. Entre 1 ó 1,200 kg. Li demano a la peixetera que li tregui l’espina i m’el faci a lloms o supremes que li diuen.

D’aquesta manera va molt bé per aquelles persones que com nosaltres son una mica llepafils a l’hora de menjar peix amb espinetes, ja que aquí no n’hi a ni una, donat que també em treu la part de la ventresca que es on n’hi podria quedar alguna.

Jo ho passo per aigua, per netejar-lo una miqueta, i el poso a coure al vapor (es la meva cocció estrella). Es fa amb bastanta facilitat i rapidesa.


Quan es cuit, es pot menjar directament amb una miqueta d’oli. Nosaltres li posem la nostra salseta d’oli amb all i sal. I esta boníssim!!!




Bon profit!!!

Nota: com a nosaltres ens acostuma a sobrar peix, el congelo amb una reixeta, per després poder-ho descongelar i que els líquids de la descongelació no mullin el peix.
En quant a les espines i la ventresca, també les congelo per ulteriors usos en sopetes de peix, per exemple.
També congelo l’aigua de la cocció del lluç per utilitzar en aquestes sopetes.
També quedarà perfecte amb lloms de lluç congelat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada