Es tant senzill que pot semblar que no es ni una recepta de cuina, però a vegades la simplicitat fa les coses més bones.
Apart es una idea a l’hora de fer el peix, que pot servir perque algunes persones que son reàcies a menjar-ne trobin aquí una manera de consumir-ne, a més, amb moltes ganes.
A casa no erem gens de menjar peix i ara es el que més mengem. I us asseguro que es que ens ve molt de gust.
Quan vaig a la peixeteria, compro un lluç sencer, no molt gran si pot ser. Entre 1 ó 1,200 kg. Li demano a la peixetera que li tregui l’espina i m’el faci a lloms o supremes que li diuen.
D’aquesta manera va molt bé per aquelles persones que com nosaltres son una mica llepafils a l’hora de menjar peix amb espinetes, ja que aquí no n’hi a ni una, donat que també em treu la part de la ventresca que es on n’hi podria quedar alguna.
Jo ho passo per aigua, per netejar-lo una miqueta, i el poso a coure al vapor (es la meva cocció estrella). Es fa amb bastanta facilitat i rapidesa.
Quan es cuit, es pot menjar directament amb una miqueta d’oli. Nosaltres li posem la nostra salseta d’oli amb all i sal. I esta boníssim!!!
Bon profit!!!
Nota: com a nosaltres ens acostuma a sobrar peix, el congelo amb una reixeta, per després poder-ho descongelar i que els líquids de la descongelació no mullin el peix.
En quant a les espines i la ventresca, també les congelo per ulteriors usos en sopetes de peix, per exemple.
També congelo l’aigua de la cocció del lluç per utilitzar en aquestes sopetes.
També quedarà perfecte amb lloms de lluç congelat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada