blog de cuina ecològica/blog de cocina ecológica

Blog per menjar bé i "sanament" amb receptes senzilles però molt saboroses. Des que a casa mengem només productes ecològics, ens hem adonat que ho trobem tot molt bó, tot i fer una cuina super senzilla i saludable, amb coccions suaus i ingredients frescos. No es només l'alimentació ecològica. Hem arribat aquí, després de preocupar-nos una miqueta per portar una alimentació més saludable, i aixó ens ha fet conèixer aliments, formes de cocció y productes que per sí sols tenen propietats per tenir en consideració. Sense complicar-nos massa, veurem que menjar sà es molt fàcil i agradable.----------------------Blog para alimentarse bien y "sanamente" con recetas sencillas pero muy sabrosas.Desde que en casa comemos solo productos ecológicos, nos hemos dado cuenta de que lo encontramos todo muy bueno, aún cocinando de una manera sencilla y saludable, con cocciones suaves e ingredientes frescos. No es solo la alimentación ecológica. Hemos llegado hasta aquí, después de preocuparnos un poco por llevar una alimentación más saludable, y ésto nos ha dado a conocer alimentos, formas de cocción y productos que por sí solos tienen propiedades que vale la pena tener en cuenta. Sin complicarnos demasiado, veremos que comer sano es muy fácil y agradable.

per començar: com funciona "aixó"

para empezar: como funciona "ésto"

dimecres, 30 de març del 2011

Batuts


Arriba el bon temps i comença a venir de gust prendre alguna coseta fresca a mitja tarda. Bé, pot ser a qualsevol hora, però sembla que així, una miqueta com de berenar hi va bé un bon batut.

Jo els faig de qualsevol fruita que m’agradi, però els he provat principalment de maduixa, de poma golden i de plàtan i els trobo tots boníssims.


Per fer-los de maduixa, per exemple, empro un iogurt ó 2, depenent de si el faig per mí només o per més persones. Li poso uns quants maduixots, entre 5 i 7. Ja sabeu que les mides poden ser ben dispars...


Tallo la fruita a trocets i els poso en el got de la batedora. Li afegeixo el iogurt, una miqueta de sirop d’atzavara i li passo la batedora.

Amb poquet esforç, de seguida tindrem un batut boníssim.


Si el fem amb fruita fresca i el iogurt recent tret de la nevera, quedarà ben fresquet i a punt per consumir. Si no, es pot deixar una estoneta a la nevera.

Si es vol més cremos i suau, se li pot afegir una miqueta de crema de llet de soja (o de qualsevol altre tipus, com d’espelta o civada), i batre-ho una miqueta més.

Amb la poma faig el mateix, però en aquest cas, es preferible fer-ho i consumir immediatament, ja que la poma s’oxida i ens podria quedar un batut més fosquet.
En aquest cas seria ideal tenir la poma a la nevera i fer el batut per consumir a continuació.

Amb el plàtan crec que no hi hauria problema, però no ho he comprovat. No li vaig donar temps a cap mena de reacció.

Si es vol, es poden barrejar sabors, però a mí, aquests en concret, m’agraden molt tal qual.

Amb aquests batuts, es podria “fabricar” un gelat. Però aquesta es una recepta que ja veurem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada