blog de cuina ecològica/blog de cocina ecológica

Blog per menjar bé i "sanament" amb receptes senzilles però molt saboroses. Des que a casa mengem només productes ecològics, ens hem adonat que ho trobem tot molt bó, tot i fer una cuina super senzilla i saludable, amb coccions suaus i ingredients frescos. No es només l'alimentació ecològica. Hem arribat aquí, després de preocupar-nos una miqueta per portar una alimentació més saludable, i aixó ens ha fet conèixer aliments, formes de cocció y productes que per sí sols tenen propietats per tenir en consideració. Sense complicar-nos massa, veurem que menjar sà es molt fàcil i agradable.----------------------Blog para alimentarse bien y "sanamente" con recetas sencillas pero muy sabrosas.Desde que en casa comemos solo productos ecológicos, nos hemos dado cuenta de que lo encontramos todo muy bueno, aún cocinando de una manera sencilla y saludable, con cocciones suaves e ingredientes frescos. No es solo la alimentación ecológica. Hemos llegado hasta aquí, después de preocuparnos un poco por llevar una alimentación más saludable, y ésto nos ha dado a conocer alimentos, formas de cocción y productos que por sí solos tienen propiedades que vale la pena tener en cuenta. Sin complicarnos demasiado, veremos que comer sano es muy fácil y agradable.

per començar: com funciona "aixó"

para empezar: como funciona "ésto"

dijous, 17 de març del 2011

Verduretes al forn


Aquesta setmana he fet unes verduretes al forn.

Com totes les coses que faig, no tenen cap mena de complicació.


Faig servir els següents ingredients:

1 pebrot verd
1 pebro vermell
1 carbassó
1 albergínia
1 tomàquet grosset
2 cebes tendres.
2 pastanagues.
Oli
Sal



Ho tallo tot a trocets, ho poso en un recipient de vidre tipus pírex, i ho poso al forn a uns 200º durant uns ¾ d’hora.
De tota manera ho vaig vigilant quan ha superat la mitja hora.

Li poso una miqueta de sal i d’oli, pero no massa, de fet, ho acabem d’amanir quan ja ens ho anem a menjar.

La pastanaga no la poso sempre, només quan en tenim a casa, però també queden molt bones.

Un altre ingredient que es podria afegir, seria patata.

Quan ja està fet (jo m’espero a que tot estigui ben cuit i tou), ho trec del forn i ja es podria servir.

Aquestes verduretes, nosaltres ens les mengem de mil maneres. Una sería afegint-hi cigrons cuits. Una altre seria posant-hi formatge parmesà o la barreja que fem a casa d’oli amb all i sal.




També ho utilitzo per pizza. Sobre una base de pizza d’espelta, hi posem salseta de tomàquet per amorosir, les verduretes, formatge (parmesà o de qualsevol altre), orenga y/o qualsevol altre herbeta i queda ben bó.

En fí, que dona molt joc i pot utilitzar-se com a acompanyament de qualsevol plat.
Com acompanyament d’un lluç al vapor o amb unes sardinetes de llauna (tant se val), va bé amb tot.

El que si us poc dir es que està boníssim!

Bon profit!

2 comentaris: