blog de cuina ecològica/blog de cocina ecológica

Blog per menjar bé i "sanament" amb receptes senzilles però molt saboroses. Des que a casa mengem només productes ecològics, ens hem adonat que ho trobem tot molt bó, tot i fer una cuina super senzilla i saludable, amb coccions suaus i ingredients frescos. No es només l'alimentació ecològica. Hem arribat aquí, després de preocupar-nos una miqueta per portar una alimentació més saludable, i aixó ens ha fet conèixer aliments, formes de cocció y productes que per sí sols tenen propietats per tenir en consideració. Sense complicar-nos massa, veurem que menjar sà es molt fàcil i agradable.----------------------Blog para alimentarse bien y "sanamente" con recetas sencillas pero muy sabrosas.Desde que en casa comemos solo productos ecológicos, nos hemos dado cuenta de que lo encontramos todo muy bueno, aún cocinando de una manera sencilla y saludable, con cocciones suaves e ingredientes frescos. No es solo la alimentación ecológica. Hemos llegado hasta aquí, después de preocuparnos un poco por llevar una alimentación más saludable, y ésto nos ha dado a conocer alimentos, formas de cocción y productos que por sí solos tienen propiedades que vale la pena tener en cuenta. Sin complicarnos demasiado, veremos que comer sano es muy fácil y agradable.

per començar: com funciona "aixó"

para empezar: como funciona "ésto"

dissabte, 19 de febrer del 2011

MaDaLeNeS d'EsPeLtA


Avui he fet madalenes d'espelta i m'han quedat molt bones.

Queden diferents de les madalenes d'altres farines o de farina blanca, ja que l'espelta, ja de per sí te un sabor més fort, però a casa ens agrada molt. A més com he anat provant d'afegir-hi cosetes, les faig de poma, i de melmelada de maduixa per exemple.

Com m'en surten unes 12 ó 13, en faig 4 sense res, 4 amb poma (que he fet previament al forn) i 4 mes amb la melmelada de maduixa o de la que tingui, i si queda una miqueta, acabo d'omplir algun motlle que seria la "propina".

Els ingredients que hi poso son agafats d'una altre recepta, però que he adaptat amb els ingredients que jo utilitzo,

2 ous
100 grs. de sirop d'atzavara (àgave)
100 grs. de farina d'espelta
7 cullerades d'oli (jo el poso d'oliva verge extra que es el que gastem a casa), pero no sé si potser aniria millor amb un més suau o de girasol.
1 cullereta petita de bicarbonat. No molt plena però tampoc rasa.
Un rajolinet de llimona.

El forn es preescalfa a uns 200º, de manera que el posem mentre anem barrejant els ingredients.

Primer es baten els ous, i quan ja son batuts, se'ls afegeix el sirop d'atzavara i es remena bé. A continuació, s'afegeix l'oli que barrejarem amb una cullera de fusta, amb suavitat.

A continuació, es barreja la farina amb el bicarbonat i es tamitza aquesta barreja per incorporar-la a la resta d'ingredients. Es mescla bé fins que quedi una crema bastant líquida.

S'hi afegeix el rajolí de llimona i s'acaba de barrejar tot.

S'omplen el motllos i es posa al forn a 170º. Es millor baixar la temperatura, ja que sembla que per cosa del sirop, aquesta massa es "torra" una mica més que les altres.

MADALENES DE POMA,


Si voleu fer-les de poma, jo aprofito que s'ha de preescalfar el forn, per posar-hi una poma a tallets en un recipient de pírex, incorporant-hi també una mica de sirop per endolcir-la i la trec quan està ben flonja. I quan en faig les madalenes, poso una miqueta de massa, un tallet de poma, una miqueta mes de massa, un altre tallet de poma, una altre mica de massa i finalment l'últim trocet de poma i queda com un pastisset.

MADALENES DE MELMELADA,

Quan ja he fet les 4 madalenes "normals" i les quatre de poma, a la massa que queda, normalment li afegeixo un parell de culleradetes de melmelada i ho remeno, i tot i que no pugen igual que les altres madalenes, queden també molt bones.



BONES MADALENES I BONA CUINA!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada