blog de cuina ecològica/blog de cocina ecológica

Blog per menjar bé i "sanament" amb receptes senzilles però molt saboroses. Des que a casa mengem només productes ecològics, ens hem adonat que ho trobem tot molt bó, tot i fer una cuina super senzilla i saludable, amb coccions suaus i ingredients frescos. No es només l'alimentació ecològica. Hem arribat aquí, després de preocupar-nos una miqueta per portar una alimentació més saludable, i aixó ens ha fet conèixer aliments, formes de cocció y productes que per sí sols tenen propietats per tenir en consideració. Sense complicar-nos massa, veurem que menjar sà es molt fàcil i agradable.----------------------Blog para alimentarse bien y "sanamente" con recetas sencillas pero muy sabrosas.Desde que en casa comemos solo productos ecológicos, nos hemos dado cuenta de que lo encontramos todo muy bueno, aún cocinando de una manera sencilla y saludable, con cocciones suaves e ingredientes frescos. No es solo la alimentación ecológica. Hemos llegado hasta aquí, después de preocuparnos un poco por llevar una alimentación más saludable, y ésto nos ha dado a conocer alimentos, formas de cocción y productos que por sí solos tienen propiedades que vale la pena tener en cuenta. Sin complicarnos demasiado, veremos que comer sano es muy fácil y agradable.

per començar: com funciona "aixó"

para empezar: como funciona "ésto"

dilluns, 21 de febrer del 2011

COCCIÓ AL VAPOR



Aquesta es una de les opcions que més s’utilitzen a casa.

Jo no tinc cap olla de vapor ni cap aparell especial per a aquest tipus de cocció. Tinc unes cistelletes que em vaig comprar a l’IKEA, i que adapto a qualsevol olla que faci servir.
No son molt grans, però com a casa som dos, ja en tenim prou.

Al vapor hi cuinem peix i verdures. Suposo que hi ha més opcions, però encara no m’hi he posat.

No hi poso sal al menjar que cuino al vapor, ja que no perd gens de sabor. Hi ha qui em diu que sí que hi posen sal, però vaja aixó ja es cosa de que cadasqú trobi la seva mida. En qualsevol cas, la meva recomanació, sería la de tastar el menjar abans d’afegir-hi rés.

El que sí faig, per tal d’amanir una miqueta el menjar que faig al vapor, es una salseta d’oli amb all i sal, que també ens posem segons el gust de cadasqú.
De tota manera, repeteixo, de vegades jo no m’hi poso rés, ja que el sabor que queda moltes vegades no ho necessita.

Després, l’aigua que he posat a l’olla per coure al vapor, la guardo i la congelo, ja que, tot i que no té la mateixa consistència que la de bullir, veureu que sempre guarda el sabor i l’aroma del que s’hi ha cuinat. Quan faig sopes de peix i de verdures, hi poso aquesta aigua i sempre té més “substància” que si hi posés aigua sola.
Per coure jo utilitzo aigua filtrada d’aquestes de gerra. No sé si es millor o no, però jo ho prefereixo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada