Aquesta es una de les opcions que més s’utilitzen a casa.
Jo no tinc cap olla de vapor ni cap aparell especial per a aquest tipus de cocció. Tinc unes cistelletes que em vaig comprar a l’IKEA, i que adapto a qualsevol olla que faci servir.
No son molt grans, però com a casa som dos, ja en tenim prou.
Al vapor hi cuinem peix i verdures. Suposo que hi ha més opcions, però encara no m’hi he posat.
No hi poso sal al menjar que cuino al vapor, ja que no perd gens de sabor. Hi ha qui em diu que sí que hi posen sal, però vaja aixó ja es cosa de que cadasqú trobi la seva mida. En qualsevol cas, la meva recomanació, sería la de tastar el menjar abans d’afegir-hi rés.
El que sí faig, per tal d’amanir una miqueta el menjar que faig al vapor, es una salseta d’oli amb all i sal, que també ens posem segons el gust de cadasqú.
De tota manera, repeteixo, de vegades jo no m’hi poso rés, ja que el sabor que queda moltes vegades no ho necessita.
Després, l’aigua que he posat a l’olla per coure al vapor, la guardo i la congelo, ja que, tot i que no té la mateixa consistència que la de bullir, veureu que sempre guarda el sabor i l’aroma del que s’hi ha cuinat. Quan faig sopes de peix i de verdures, hi poso aquesta aigua i sempre té més “substància” que si hi posés aigua sola.
Per coure jo utilitzo aigua filtrada d’aquestes de gerra. No sé si es millor o no, però jo ho prefereixo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada