blog de cuina ecològica/blog de cocina ecológica

Blog per menjar bé i "sanament" amb receptes senzilles però molt saboroses. Des que a casa mengem només productes ecològics, ens hem adonat que ho trobem tot molt bó, tot i fer una cuina super senzilla i saludable, amb coccions suaus i ingredients frescos. No es només l'alimentació ecològica. Hem arribat aquí, després de preocupar-nos una miqueta per portar una alimentació més saludable, i aixó ens ha fet conèixer aliments, formes de cocció y productes que per sí sols tenen propietats per tenir en consideració. Sense complicar-nos massa, veurem que menjar sà es molt fàcil i agradable.----------------------Blog para alimentarse bien y "sanamente" con recetas sencillas pero muy sabrosas.Desde que en casa comemos solo productos ecológicos, nos hemos dado cuenta de que lo encontramos todo muy bueno, aún cocinando de una manera sencilla y saludable, con cocciones suaves e ingredientes frescos. No es solo la alimentación ecológica. Hemos llegado hasta aquí, después de preocuparnos un poco por llevar una alimentación más saludable, y ésto nos ha dado a conocer alimentos, formas de cocción y productos que por sí solos tienen propiedades que vale la pena tener en cuenta. Sin complicarnos demasiado, veremos que comer sano es muy fácil y agradable.

per començar: com funciona "aixó"

para empezar: como funciona "ésto"

dimecres, 23 de febrer del 2011

CREMA DE PORROS


La crema de porros que faig (no sé si seria ben bé la vichyssoise), es molt senzilla, però queda molt suau i gustosa.
La faig coent els ingredients al vapor.

Ingredients:
Un manat de porros, una patata mitjana/gran, una ceba o dues (depèn de la mida).
En principi, jo cuino per 2, i sempre me’n sobra, una miqueta, però s’ha de tenir present si es que es vol cuinar per mes persones.
Jo no hi poso sal.

Poso uns 2 centímetres d’aigua a l’olla que no es molt gran. Llavors hi poso la cistelleta per coure al vapor i hi poso tot, els porros, la patata i la ceba. Ho deixo coure, el temps que calgui.

No hi ha problema si ens passem, ja que tot això ho haurem de triturar amb la batedora. Bé d'aixó últim, potser algún nutricionista em cridaria l'atenció, ja que sembla ser que quant més s'allarga el temps de cocció, més nutrients es perden.

Igualment en la cocció al vapor, que es un pèl més lenta però no massa, que la ebullició amb aigua, punxant una miqueta la verdura ja es veu com està de cuita.

Quan ja tenim els ingredients cuits, els trec de la cistella, i els aboco directament a l’olla amb la seva pròpia aigua i li passo la batedora. Li afegeixo una mica de crema de llet de soja (o qualsevol altre crema de llet vegetal: espelta o civada) i ho acabo de barrejar.

La crema de llet la poso a ull, ja que al barrejar-la, vas veient la cremositat de la barreja.

En aquest punt, es pot fer un tast i comprovar si li cal una miqueta de sal o no. Com ja he dit abans, jo no n'hi poso.

Però si es vol prescindir de la sal i es vol afegir alguna altre cosa, s'hi pot posar gingebre, canyella, o pebre (al gust).

NOTA: Imagino que bullint directament, sense fer al vapor, vindria a ser més o menys el mateix, sempre i quant es fes amb l’olla tapada, però llavors, s’hauria de treure aigua, ja que sinó, quedaria bastant aigualit al barrejar-ho tot.
També imagino que a nivell nutricional podria haver-hi alguna diferència. No ho sé.


BON APETIT!!!

2 comentaris:

  1. Hola Angels,som la Marta i la Maribel.
    T´animem a que omplis el teu blog amb moltes bones receptes,nosaltres t´anirem seguint.

    ResponElimina
  2. Gràcies guapes!!! Aixó es com una botigueta que encara s'està preparant per obrir.
    Tinc cosetes a la recàmara per anar posant, però encara no m'ha donat temps.
    A més, com que ho he d'anar posant conforme ho vaig fent, doncs serà una miqueta lent. Però l'aniré omplint i ens quedarà un blog ben bufó. Un petonet. Àngels.

    ResponElimina