La crema de porros que faig (no sé si seria ben bé la vichyssoise), es molt senzilla, però queda molt suau i gustosa.
La faig coent els ingredients al vapor.
Ingredients:
Un manat de porros, una patata mitjana/gran, una ceba o dues (depèn de la mida).
En principi, jo cuino per 2, i sempre me’n sobra, una miqueta, però s’ha de tenir present si es que es vol cuinar per mes persones.
Jo no hi poso sal.
Poso uns 2 centímetres d’aigua a l’olla que no es molt gran. Llavors hi poso la cistelleta per coure al vapor i hi poso tot, els porros, la patata i la ceba. Ho deixo coure, el temps que calgui.
No hi ha problema si ens passem, ja que tot això ho haurem de triturar amb la batedora. Bé d'aixó últim, potser algún nutricionista em cridaria l'atenció, ja que sembla ser que quant més s'allarga el temps de cocció, més nutrients es perden.
Igualment en la cocció al vapor, que es un pèl més lenta però no massa, que la ebullició amb aigua, punxant una miqueta la verdura ja es veu com està de cuita.
Quan ja tenim els ingredients cuits, els trec de la cistella, i els aboco directament a l’olla amb la seva pròpia aigua i li passo la batedora. Li afegeixo una mica de crema de llet de soja (o qualsevol altre crema de llet vegetal: espelta o civada) i ho acabo de barrejar.
La crema de llet la poso a ull, ja que al barrejar-la, vas veient la cremositat de la barreja.
En aquest punt, es pot fer un tast i comprovar si li cal una miqueta de sal o no. Com ja he dit abans, jo no n'hi poso.
Però si es vol prescindir de la sal i es vol afegir alguna altre cosa, s'hi pot posar gingebre, canyella, o pebre (al gust).
NOTA: Imagino que bullint directament, sense fer al vapor, vindria a ser més o menys el mateix, sempre i quant es fes amb l’olla tapada, però llavors, s’hauria de treure aigua, ja que sinó, quedaria bastant aigualit al barrejar-ho tot.
També imagino que a nivell nutricional podria haver-hi alguna diferència. No ho sé.
BON APETIT!!!
Hola Angels,som la Marta i la Maribel.
ResponEliminaT´animem a que omplis el teu blog amb moltes bones receptes,nosaltres t´anirem seguint.
Gràcies guapes!!! Aixó es com una botigueta que encara s'està preparant per obrir.
ResponEliminaTinc cosetes a la recàmara per anar posant, però encara no m'ha donat temps.
A més, com que ho he d'anar posant conforme ho vaig fent, doncs serà una miqueta lent. Però l'aniré omplint i ens quedarà un blog ben bufó. Un petonet. Àngels.